Gratis bijenzaad op 17 april bij de Voedselbank voor Bijen Eext

Er zijn steeds minder bijen, vlinders en andere insecten. Gelukkig kun jij helpen! Wil je meer fladderende vlinders en brommende hommels in je tuin? Kom dan op 17 april gratis bloemenzaad ophalen en zaai mee. Samen laten we Eext weer zoemen.

Hoe werkt het?
Deze actie is onderdeel van de grootste zaaiactie ooit: een initiatief van The Pollinators (de bestuivers). Ruim 1500 zogenaamde voedselbanken voor bijen, verspreid door heel Nederland, hebben zaad gekregen om uit te delen. Ook de Voedselbank voor Bijen Eext doet dit jaar weer mee. Woon je in/rond Eext? Dan ben je van harte welkom! Woon je elders? Zoek dan een ophaalpunt bij jou in de buurt via de link onderaan. Bij ons ben je welkom op zaterdag 17 april 2021 van 10 tot 16 uur. De eerste 20 mensen die langskomen krijgen een zakje zaadjes voor zo’n 2 vierkante meter.

Praktische info
Wie: Remi van Beekum
Adres: Stationsstraat 30, Eext
Datum: 17 april 2021
Tijd: Tussen 10 en 16. (op=op)

Vind een voedselbank voor bijen in jouw buurt
Er zijn 1500 voedselbanken voor de bijen in Nederland. Check welke er bij jou in de buurt zit via www.thepollinators.org

Wat heeft dit met Kiemfabriek te maken?
Elk bedrijf heeft impact op de Aarde. Ik probeer die impact zo positief mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door alleen te werken voor betekenisvolle bedrijven en daarnaast door zelf klimaatneutraal te werken. Ik zet me in voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, waaronder SDG 15: Leven op land. Op deze pagina leg ik dat verder uit.